Térdfájdalom diszlokációkkal. 2.1. Izmok és inak


Térdfájdalom Szép napot! Versenyszinten sportoltam több, mint 10 évig, ami sajnos kikezdte az ízületeim.

kar fájdalom a könyökben a fájdalom oka a csípőízületben

A térdeim elkezdtek ropogni, de semmi fájdalommal nem jár. Edzés közben nem szoktam érezni fájdalmat. Viszont a térdfájdalom diszlokációkkal megszünése után sokkal érzékenyebbé válik.

Ha megnyomom, megérintem fáj. Térdfájdalom diszlokációkkal uh, röntgen vizsgálaton, de semmi elváltozást nem mutatott. Sajnos nem térdfájdalom diszlokációkkal ettől jobban utána járni a problémámnak a környéken. Volt egy fél éves kihagyásom, de nem szűnt meg a problémacsak enyhült rövid idő alatt, majd stagnált.

Térdfájdalom diszlokációkkal válaszokat előre is köszönöm!

A nyáron bedagadt a térdem, sajna nem múlott el. Azt hittem csak egy húzódás. Elmentem egy MR vizsgálatra, tegnap jött meg az eredményem, hát nem sok jót látok benne. Ülő munkát végzek könyvelés.

  1. Nyomtatás A csípő elülső részének fájdalmát ízületi elváltozás, pl.
  2. Tudja meg, hogyan enyhíti csipőfájdalmát Voltarennel

Így plussz 30 kilóval növekedtem. Nagyon pörgös, életvidám és munkamánis nő vagyok. Szeretném az Ön véleményét is ki kérni. A medialis ízrés jelentósen beszűkült, a medialis meniscus diszlokálódott és térdfájdalom diszlokációkkal utaló képet mutat. A lateralis meniscus alakja jelintenzitása szabályos. A patella lateralizált,a lateralis ízrés beszűkült a femoropatellaris ízületnek megfelelóen.

Funkcionális vizsgálólap

A ligamentum patellae, a quadriceps ín és a Hoffa zsírtest kóros eltérés nélkül ábrázolhatóak, Vélemény: Közepesfokú femoropatellaris arthrosis lateralisan, Kezdődő medialis túlsúlyú arthrosis a térdízületben, Chondropathia, Medialis meniscus lesio diszlokációval. Köszönöm válaszát. Andrássy Ilona Térdfájdalom diszlokációkkal egyik barátom szomszédja egy idős 90 éves néni akinek eltört a térdkalácsa. Bevitte a kórházba ahol azt mondták neki az orvosok, hogy nem tudnak térdfájdalom diszlokációkkal mit csinálni.

A kérdésem az, hogy magától össze fog forrni a csontja? Júliusban lenne egy térd műtétem med.

kenőcs az ízületekből nikofleks vállízület arthrosis kezelése és okai

Érdeklődnék hogy milyen jellegű térd műtét térdfájdalom diszlokációkkal mit takar? Kérem szíves segítségét MR leletem értelmezésében. A betegségemmel kapcsolatban az előzmények: ben Mozaik plastica műtétem volt, decemberben pedig egy artroszkópos térd műtétem - shaverezés.

Akkor említette a doktor a műtét után a térdprotézis szükségességét, aztán mégis inkább szteroid injekciókat kaptam 3 db-ot, de ugyanúgy fáj a térdem. Ezért készült most újabb MR vizsgálat. Kérem legyen szíves a lelet alapján tanácsot adni, szükséges-e a térdprotézis, vagy mi a javaslata a továbbiakkal kapcsolatban, illetve ha lehet ilyen térdfájdalom diszlokációkkal, szívesen venném, ha javasolna orvostakihez fordulhatnék. Az Mr leletem: A femur medialis condylusán mozaik plasztika utáni állapot.

A femoro-tibialis ízületi rés mediálisan keskenyebb. A femur medialis condylusának porcborítása egyenetlenül jelentősen elkeskenyedett, kifejezetten inhomogén szerkezetű.

A csontos ízfelszíne kifejezetten egyenetlen, scleroticus, rajta beroppanás is megfigyelhető.

gél kondroitinnel az ízületek mozgatására sacrococcygealis ízületi fájdalom

A mögöttes csontállományban szabálytalan alakú folyadékjelmenetű területek, azon belül alacsony jelmenetű sávok is megfigyelhetőek. A tibia medialis condylusának porcborítása elsősorban mediálisan elkeskenyedett, rajta fissura is megfigyelhető.

A mögöttes csontállományban oedema látható. A lateralis condylusok porcborításának vastagsága megtartott, kissé térdfájdalom diszlokációkkal jelmenetű. A patello-femoralis ízület porcborítása elsősorban a középső harmadában szintén egyenetlenül mérsékelten elkeskenyedett. A trochlearis árok sekély.

ahol térdízületeket kezeli a láb kicsi ízületeinek ízületi gyulladás tünetei

A csontos peremszéleken osteophyták ábrázolódnak. Az ízületben közepes mennyiségű folyadéktöbblet látható. Térdfájdalom diszlokációkkal synovium megvastagodott.

A medialis meniscus az ízületi résből kiboltosul, elülső és hátsó szarván is radier irányú folytonosság megszakadás látható. A lateralis meniscus ép. A kereszt- és oldalszalagok folytonossága megtartott. Ízületi szabad test nem különíthető el. A poplitealis hajlatban körülírt kóros folyadékgyülem nem látható. Impression: A femur medialis condylusán leírt osteochondralis defektus hátterében avascularis necrosis térdfájdalom diszlokációkkal.

2.2. Az ízületek

Ízületi szabad test nem igazolható. Egyebekben status idem. Trochlearis dysplasia. Patellofemoralis chondropathia. Gonarthrosis l.

Kujala kérdőív

Medialis meniscus többszörös szakadása. Nagyon szépen köszönöm a válaszát. Üdvözlettel: Beáta Kérdező: Muherom Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz: Izomsérülés hónapja artroszkópos térdműtétem volt,egy váll fájdalom push-up után térdem egyáltalan nem fáj,viszont pár napja a műtőtt lábamra támaszkodva próbáltam felállni,azon volt több súly és hallottam egy fura hangot,aztán pedig egy éles fájdalmat éreztem a combom külső felén.

A fájdalom pár óráig tartott,viszont azóta már kétszer előfordult ez térdfájdalom diszlokációkkal eset,a mai térdfájdalom diszlokációkkal szintén,rá se tudtam állni utána,és térdfájdalom diszlokációkkal is alig tudom,a fájdalom pedig 6 óra elteltével se csökkent,a műtét előtt pedig semmi ilyesmit nem éreztem soha.

Nem tudom ez mi lehet,izomszakadás esetleg? Kérdező: mlnrlili Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Annyit mondott az orvos, hogy csontosodási rendellenesség, kímélni kell a térdeket, fájdalomcsillapító tapaszt használhat. Bennem csak később vetődtek fel a kérdések: Milyen mozgás javasolt a lányomnak, például kerékpározhat e? Szedjen e valamilyen csonterősítőt vagy porcerősítőt, kalciumot?

Lehet e fáslizni? Sajnos a lányom továbbra is panaszkodik, hogy fáj a térde, hiába van részleges felmentése a testnevelés óra alól és hiába kíméli a térdét. Mit tehetnénk, hogy javuljon az állapota?

Válaszát előre is nagyon köszönöm és nagyon várom! Andrássy Ilona Recsegő ,ropogó jobb térd Háziorvosom elküldött röntgen vizsgálatra,mert mondtam neki ,hogy a jobb térdem hajlítgatóm recsegés és ropogás lehet hallani meg ha rá teszem e kezem érezni is lehet.

Kétirányú térd röntgen felvételt kért ami a következőt írták le : A térdízületi rés normális tágasságú. Az eminentiák hegyesek.

Anatómiai viszonyok

Az ízfelszínek szabályosak. A patella ép. Kérdező: G. Jani Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona Enthesitis patellar Jónapot! Az orvosom "Enthesitis patellar" állapított meg nállan, aztmondta hogy elvan mozdulva pár milimétert mindkét térdem.

Iliotibial Band szindróma

Elejében fáj, térdfájdalom diszlokációkkal lézeres és áramos terápiákon azóta megszűnt a fájadalom. Mostmár csak néha ropog ha behajlítom, és ez zavar. Azt szeretném kérdezni hogy ez mennyire befolyásolja azt hogy én edzhessem rendszeressen? Sokat futok és ugrálókötelezem mivel ökölvívást edzek. Félek hogy nagyobb baj is lehet. Kérdező: csongor97 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz: Szeretnék érdeklödni,hogy 3-héten belül két szteroid injelciot kaptam a térdembe.

Azt mondták ha nem lessz jó akkor porcerösitö injekciokat ajánlanak. Sajnos magasvérnyomással,gyogyszeres cukorbeteg.

Térdfájdalom diszlokációkkal szerint belemerjek e vágni vagy keresek ortopédust?? Válaszukat köszönöm. Kérdező: kekszemecskek56 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona Orvosi vizsgálaton voltam ahol a papira azt írta az orvos Bal vállba crepitatio hallható.

Térdízületben finom crepit tapintható. Ez egy közlekedő képesség vizsgálat volt igy ő nem mondott semmi erről. Térdfájdalom diszlokációkkal Válaszok száma: térdfájdalom diszlokációkkal db Utolsó válasz: Dr.

Andrássy Ilona Fáj a térdem ha belerúgok erőből a labdába. Mi lehet a baj? Kétszer egymás után tiszta térdfájdalom diszlokációkkal belerúgtam a labdába. Egy kis fájadalmat éreztem a térdemben. De ez estére már el is múlt. Azóta nagyob megterhelés után szúr a térdem néha. Ha pedig tiszta erőből rúgok a labdába bemelegítés nélkül akkor fájdalmat érzek a térdemben,de ezis elmúlik egy órán belül.

Az ezt követő napokban pedig enyhén szúr a térdem ha rá nehezedek. Orvosnál voltam,röntgent késítettek,Ortopédus semmi hibát nem talált a térdemben. Ja és még fontos,hogy nem dagadt fel a térdem soha!

Lazának is szoktam érezni. Mi lehet akkor a baj? Erősíteni is szoktam. Kérdező: Balazs Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna Az baj,ha ropog a térdem? Volt egy térd sérülésem, még az év elején. Foci közben történt. A sérülés után röntgent készítettek, ortopédus megvizsgált semmi baja nincsen, legalább is az orvosok szerint Van, hogy elég nagyokat, elég sokszor.

Leginkább foci után. A sérült térdem az folyamatosan ropog, de ő kicsiket egymás után sorozatba ahogy leguggolok. Ez baj? Netán kopik a térdem? Hogyan lehet ezt megszűntetni? Kérdező: Balazs Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona Valami vaj van a térdemmel,eddig senki sem tudja,hogy mi.

Lassan már fél éve,hogy valami baj van a térdemmel.

Mozgásszervi betegségek

Focizás közben történt a dolog. Tiszta erőből kétszer egymás után belerúgtam a labdába,ilyen régi rossz labda volt Kicsit nehéz labda. Kis fájdalmat éreztem a térdemben,nem olyan nagy fájdalom volt. És csak kb 10 percig éreztem.

sport kenőcsök ízületekhez ízületi fájdalom az ujjból az egérből

Azután minden lépésemnél a térdem ropogott,mintha nemjó helyen lenne és "elmozdulna" nem tudom magam,hogy kifejezni. El mentem egy hét után orvoshoz. Leröntgeneztek azután elküldtek Ortopédushoz,nem volt semmi baja a térdemnek,legalább is azt mondták. De én nem hittem nekik,mára már erősítettem a térdem,de lazának szoktam érezni egy kicsit megterhelő foci után. Lehet a keresztszalagommal van a térdfájdalom diszlokációkkal Megnyúlhatott és azért érzem lazának?

2. A mozgásrendszer működése és alkalmazkodóképessége

Volt már többször is,hogy éreztem erősebb fájdalmat de azután estére mindig elmúlt és tudtam focizni másnap tovább. Az orvosok semmit nem mondanak Segítségüket szeretném kérni!

injekciók a kar ízületeiben fellépő fájdalomra ízület ízületi gyulladása 2 fok

Szemöldök hullás,viszkető, hámló, : Körülbelül 3 éve vettem észre hogy hámlik a szemöldököm aztán pedig hámló rétegek jönnek le róla és viszket és utána be pirosodik aztán kicsit érzékenyebb is és emelet hullik is ritkul és nem úgy nő beriberi ízületi fájdalom ahogyan kéne,főleg inkább a széle hullik,ez a mai napig tart. Bal oldali arc mélyedés: Úgyszintén is 3 éve kezdődött, észre vettem a telefonon is a tükrön is vala hogy a bal oldali részén kialakult egy mélyedés arcon nem tudom hogy.

Voltam fogorvosnál szájsebészeten azt mondták olyan mintha térdfájdalom diszlokációkkal ütés kapott volna arcon,pedig soha nem történ velem ilyesmi,aztán elmentem állkapocs klinikára és megnézték baloldali rész és mondták hogy valami izom vagy ideg probléma lehet az oka kaptam harapásemelő sín kezelést is mert kicsit kattan egyet az állkapocs,de mondták hogy ez nem biztosan fogja megoldani a problémát valahol más hol kell keresni az okát, pontosabb okát nem tudni mi okozza mélyedést a baloldali arcomon,ez a mai napig tart.

Hajhullás,viszkető, hámló arcbőr: Ez is 3 éve kezdődött elkezdett kicsi pattanás lenni arcomon aztán fokozatosan több jött ki rajtam aztán 2év után megszünt. Jött a zsírosság hámlás arcomon szemöldököm is hilyábba használtam akár milyen kenceficét nem térdfájdalom diszlokációkkal semmit voltam bőrgyógyászatnál rám nézett írt ki minden féle kenceficét attól majd helyre jön de semmi nagyon sokat jártam nála de nem jutottam előre egyszerűen nem vizsgált ki rendesen,aztán jóval később jött a hajhullás nem tudom menyi de ideálisnál sokkal több hajam hullik körülbelül 5 hónapja tart és meg jent rajta ilyen hámló rétegegek olyan mint ha korpa lenne de mégsem az és víszked is,ez a mai napig tart.